Bostäder i Forshaga och Deje

Välkommen till
Forshaga Bostäder

Forshaga Bostäder kan erbjuda ett tryggt boende i en hemtrevlig miljö. Vårt mål är att få alla att trivas, oavsett ålder och bakgrund. Med den vackra Klarälven som slingrar sig genom både Forshaga och Deje, och med en underbar natur runt husknuten finner man lätt sitt lugn och harmoni. Bara ett stenkast från våra boenden ligger affärer och restauranger och med de regelbundet rullande bussarna tar man sig på kort tid in till centrala Karlstad. 

Forshagabostäder AB ägs till 100 procent av Forshaga kommun.
Styrelsens ledamöter är utsedda av kommunfullmäktige i Forshaga kommun.Samtliga tre kommunala bolag har samma styrelse. Styrelsen är vald hela mandatperioden av fullmäktige.

Kenneth Eriksson (S) Ordförande

Stefan Ögren (C)

Staffan Askerman (M)

Bertil Hagelin (S)

Marcus Karlsson (SD)

Gert Björnvall (S)

Maria Norell (S)

Marcus Persson, KPMG ordinarie

Mattias Eriksson, KPMG ersättare

För att ta del av bolagets årsredovisningar så var vänlig kontakta vår VD.

För att ta del av bolagets årsredovisningar så var vänlig kontakta vår VD.

För att ta del av bolagets årsredovisningar så var vänlig kontakta vår VD.

Vilka är vi?

Forshaga Bostäder

Forshaga Bostäder är ett helägt kommunalt bolag som grundades år 1997 och övertog då fastigheter och verksamhet från Stiftelsen Forshagabostäder, som hade sitt ursprung från 1947. Detta händelseförlopp inträffade i samband med en kommunsammanslagning 1974, då tre olika allmännyttiga bostadsföretag slogs samman. Dessa tre företag var Stiftelsen Dejebostäder, Aktiebolaget Forshagabyggen och Stiftelsen Forshagabostäder. 

Forshaga Bostäders huvudsakliga syfte är att, på en affärsmässig grund, främja tillgången till bostäder och kommersiella lokaler. På detta sätt bidrar bolaget till den övergripande utvecklingen av Forshaga kommun.

För närvarande förvaltar Forshaga Bostäder 768 lägenheter, varav 454 finns i Forshaga och 314 i Deje. Av dessa har omkring 100 lägenheter omvandlats till cirka 225 studentrum för gymnasieelever som studerar vid ForshagaAkademin. Under 2000-talet har bolaget också uppfört 80 nya lägenheter, fördelade mellan Deje och Forshaga.

Utöver bostäder äger och förvaltar Forshaga Bostäder även ett antal kommersiella lokaler, inklusive fastigheter som inhuserar bank- och apoteksinrättningar på Storgatan i Forshaga samt Räddningsstationen.